Известие

Collapse
No announcement yet.

фарове- питане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• фарове- питане

тук във варна като валя видях че левия ми фар е могар от върте, та че мисълта ми е маха ли се стъклото че да го мална и да го залепя отново, защото е лепено вече в Италия.
    И второ питане, с какво да го залепя.
    БЛАГОДАРНОСТИ !!!!!!!!!!!
    Alfa 145 1.6 BOXER

На моите фарове стъклата са залепени с някаквомеко вещество (мисля така са всички фабрично), като гума, ама лепне и се разтяга.. не го знам какво е.. обаче като се нагрее става по-меко и по-лепкаво.. Та стъклата се свалят много лесно, като свалиш щипките, нагрееш фара със сешоар примерно и после напънеш леко стъклото от някоя страна (с широка права отвертка примерно) внимателно докат поддаде.. после с дърпане и рязане на лепкавото вещество с нож, защото става на конци.. като дъвка е ама по-здраво. След тази операция остава и по стъклото и по фара от лепкавото вещество.. сглабянето става пак с нагряване и натискане на стъклото на мястото му. След което слагаш щипките и си готов.. Ако прецениш, че не навсякъде има достатъчно уплътнение - може да намажеш и със силикон.
    Моите фарове са отваряни и двата по няколко пъти (заради водачите на рефлекторите) по описаният по-горе начин и нямам проблеми с тях, нито влага... Успех.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
    EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Ако ще слагаш силикон трябва да изчистиш фара добре от това лепкавото понеже то в контак със силикона става на вода не оплатнява и трудно се маха.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Аз не останах с такива наблюдения. А единия ми фар го лепихме със силикон допълнително. Освен неговото си уплътнение - минахме една лента със силикон по ръба, колкото да го "запечата". И си стана добре. Полсе се наложи да отваряме пак фара и го срязахме силикона и после ни мързеше да лепим пак. Ама си беше ОК.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
        EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Working...
        X